Great Place to Work – Newsec toiseksi paras työpaikka suurten organisaatioiden sarjassa

27.4.2022

Suomen parhaiden työpaikkojen tittelit jaettiin 27.4.2022 Great Place to Work -gaalassa Helsingissä. Viidettätoista kertaa mukana ollut Newsec sijoittui upeasti hopealle suurten yritysten sarjassa. Muistoksi monen vuoden aktiivisesta osallistumisesta tähän kovatasoiseen kisaan Newsec sai myös Legends-erityistunnustuksen.  

Newsec on useasti voittanut menneinä vuosina Suomen parhaan kiinteistöalan työpaikan nimikkeen keskisuurten yritysten sarjassa. Suurten yritysten eli yli 250 henkilöä työllistävien yritysten sarjaan Newsec siirtyi vuonna 2021 ja sijoitus oli myös tuolloin toinen.

Korkea henkilöstötyytyväisyys on yksi Newsecin avainmittareista ja johtamisen keskeisemmistä tavoitteista. Tästä johtaa myös yksi yrityksen tärkeimmistä arvoista – Passion for Colleagues. Teemme jatkuvasti työtä henkilöstömme hyvinvoinnin eteen.

”Poikkeusolot testaavat ja haastavat yrityskulttuuria monella tapaa. Kuten muissakin yrityksissä, myös Newsecillä koronan myötä käytännön asiat, kuten tietotekniikka ja työn teon rutiinit jouduttiin muuttamaan hetkessä etätyömoodiin. Sisäisen viestinnän tarve räjähti ja henkilöstö kipuili koko maailmanlaajuisen epävarmuuden kanssa. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet haastavia. Koronan myötä moni joutui sovittamaan työn tekemisen lasten hoitamisen lomaan ja tekemään toimiston kotiin. Olemme erittäin ylpeitä, että Newsecin yrityskulttuuri osoitti vahvuutensa tässä tilanteessa. Onnistuimme pitämään kiinni korkeasta henkilöstötyytyväisyydestä ja meidän toimintamallimme arvioitiin korkeatasoiksi myös Great Place to Work -organisaatiossa”, toteaa Newsec Property Asset Management Finlandin toimitusjohtaja Miro Karttunen.

”Valitsimme heti keväällä avoimuuden strategian. Kerroimme henkilöstölle koko ajan, missä mennään – myös taloudellisesti. Avoimuus sumuisessa ja vaikeasti ennustettavassa tilanteessa loi luottamusta työnantajaan, ja tämä näkyi selvästi myös tutkimuksen tuloksissa. Avoimuus rakensi yhdessä tekemisen fiilistä – päätimme yhdessä selvitä vaikeasta tilanteesta. Panostimme vahvasti sisäisiin virtuaalitapahtumiin ja tiimit kokoontuivat turvallisesti ulkona silloin, kun se oli mahdollista. Tärkeää oli, että ketään ei jätetty yksin, tukea sai tiimiläisiltä ja johdolta”, Newsec Advisory Finlandin toimitusjohtaja Mikko Tenhola kertoo. 

Ihmiset luovat menestyksen

Newsecillä henkilöstökokemus ja -tyytyväisyys on ollut strateginen kehitysalue jo yli vuosikymmenen ajan. Konsulttiliiketoiminnassa tulos ja kasvu lähtevät liikkeelle osaavista ja asiakaspalveluhenkisistä ihmisistä. Newsecillä on matalat hierarkiat ja henkilöstön toiveita kuullaan päätöksenteossa. Henkilöstöllä on hyvät työsuhde-edut ja joustavat etätyömahdollisuudet, ja henkilöstökäytäntöjämme kehitetään ketterästi tarpeiden mukaan.

”Olen sitä mieltä, että kaikki newsecläiset tekevät meistä yhden Suomen parhaista työpaikoista vuosi toisensa jälkeen. Laadukkaalla johtamisella voidaan vaikuttaa paljon, mutta lopulta jokainen meistä newsecläisistä rakentaa omalla tekemisellään kollegoidensa tyytyväisyyttä. Olen iloinen ja ylpeä siitä, että korkea henkilöstötyytyväisyys on säilynyt, vaikka etätyöaika ja samaan aikaan käynnissä olleet haastavat järjestelmähankkeet ovat tuoneet monimuotoisia haasteita ihmisten jaksamiseen. Newsec on kasvanut vahvasti korona-aikana ja moni on joustanut sen myötä pitkään ja paljon. Toivon todella, että pandemian taituttua pääsemme kohtaamaan kollegoitamme enemmän taas kasvokkain ja kehityshankkeiden valmistuttua saamme työniloa takaisin ja prosesseja tukemaan entistä vaivattomampaa työntekoa”, henkilöstöjohtaja Eeva Paavilainen sanoo. 

Nostoja tuloksista:

  • Kokonaisuudessaan todella hyvä työpaikka: 92 %
  • Ihmiset välittävät toisistaan: 90 %
  • Kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti sukupuolesta riippumatta: 94 %
  • Trust Index: 86 % (kaikkien väittämien keskiarvo)

 

Lisätietoja:

Miro Karttunen
Toimitusjohtaja, Newsec Property Asset Management Finland
040 193 1042
miro.karttunen@newsec.fi

Mikko Tenhola
Toimitusjohtaja, Newsec Advisory Finland
040 500 1310
mikko.tenhola@newsec.fi

Eeva Paavilainen
Henkilöstöjohtaja
040 651 6372
eeva.paavilainen@newsec.fi