Daniela Grotenfelt on Newsec-konsernin uusi Group Sustainability Director

Newsec on nimittänyt Daniela Grotenfeltin konsernin kestävän kehityksen johtajaksi. Grotenfeltillä on laaja kokemus vastuullisuudesta, ja hän siirtyy Newsecin palvelukseen pohjoismaisesta arkkitehtitoimisto Arkitemasta. Sitä ennen hän on työskennellyt mm. Gemic Oy:ssä sekä L Arkkitehdeilla Helsingissä. 

"Danielan rekrytoinnilla jatkamme pyrkimyksiämme muuttaa kiinteistöalaa ja vahvistaa pitkän aikavälin kestävyyttä asiakkaidemme hyvän liiketoiminnan avaintekijäksi. Olemme erittäin iloisia, että Daniela valitsi meidät ja haluaa vahvistaa työtämme vastuullisuuden saralla”, toteaa Björn Tiderström, Chief Corporate Development Officer, Newsec. 

Kiinteistöt vastaavat kahdesta viidesosasta maailman hiilidioksidipäästöistä, mikä antaa Newsecille ainutlaatuisen aseman edistää yhteiskunnan kestävää kehitystä. Laaja hallinnoitujen kiinteistöjen portfolio tarjoaa valtavan kattavuuden ja vaikutusvallan, kuten myös Newsecin rooli uusiutuvan energian mahdollistajana pohjoismaisilla markkinoilla. 

"Olen iloinen päästessäni osaksi Newsecin menestyvää tiimiä ja auttamaan siirtymistä kohti kestävää ja ilmastoälykästä kiinteistöalaa. Missiomme on auttaa asiakkaitamme saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteensa ja vastata nopeasti myös kasvaviin lain vaatimuksiin. Keskityn tukemaan Newsecin organisaatiota Pohjoismaissa ja Baltiassa, jotta se olisi yksi vahvimmista toimijoista kestävän kiinteistönhoidon ja neuvonnan alalla", sanoo Daniela Grotenfelt, Group Sustainability Director, Newsec. 

Kiinteistönomistajien ja sijoittajien ympäristöjalanjäljen pienentämiseen tarkoitettujen palveluiden kysyntä on suurempi kuin koskaan. Olemassa olevien kiinteistöjen parantaminen on keskeistä ympäristökuormituksen vähentämisessä, sillä vuonna 2050 käytössä olevista rakennuksista ennustetaan olevan jo rakennettu 80 prosenttia. Energiatehokkuus on kuuma aihe maailmanlaajuisesti, kuten myös laadukkaan tiedon saatavuus perusteltujen johtopäätösten tekemiseksi. Samaan aikaan vihreät investoinnit kukoistavat ja globaali energiajärjestelmä on suurissa muutoksissa. Newsecin portfolio ja kumppaniverkosto tarjoavat erilaisia ​​lähestymistapoja kaupunkikehitykseen ja globaaliin kestävään kehitykseen ​​liittyvien ongelmien ratkaisemiseen.  

Newsec on Pohjoismaiden ja Baltian suurin toimija, jossa on yli 2 400 työntekijää viidellä liiketoiminta-alueella: Property Asset Management, Advisory, Investment Management, Digital Accelerator ja Energy Transition.