Senaatti-kiinteistöt on allekirjoittanut kiinteistökaupan esisopimukset Uudenmaan kasarmin rakennuksista ja piha-alueesta

7.9.2022

Helsingin Kruununhaassa sijaitsevan Uudenmaan kasarmin kaksi kasarmirakennusta siirtyvät uudelle omistajalle HGR Property Partnersille joulukuussa 2022. Alustavien suunnitelmien mukaan kasarmin rakennukset tullaan kehittämään toimitilakäyttöön ja niihin sijoitetaan alueella kaivattu uusi päiväkoti.

Uudenmaan kasarmin piha-alueelle on suunnitteilla asuinrakennus Wihanto Oy:lle. Kasarmin piha-alue on tällä hetkellä väliaikaisesti pysäköintikäytössä. Kaavamuutoksen jälkeen pysäköintipaikat on tarkoitus siirtää maan alle rakennettavaan pysäköintilaitokseen. Tilalle rakennetaan iso suojaisa piha päiväkodille sekä asuinrakennus pihoineen. Alueen kaavamuutos on vireillä ja lopulliset tonttikaupat piha-alueesta tehdään uuden asemakaavan lainvoimaistuttua.

”On hienoa, että nyt pitkään tyhjillään olleet upeat rakennukset pääsevät vihdoin uuteen käyttöön. Kehittämisellä saadaan luotua kortteliin uutta elämää, alueelle toivottuja moderneja esteettömiä asuntoja ja palveluita kuten päiväkoti”, sanoo Senaatin kiinteistökehityspäällikkö Otto Virenius.

Newsec toimi Senaatti-kiinteistöjen kaupallisena neuvonantajana.

Lue tästä Senaatti-kiinteistöjen tiedote.

Lisätiedot:

Tutta Mäkinen
Team Lead Officer
+358 50 518 0838
tutta.makinen@newsec.fi