Newsecin kiinteistömarkkinakatsaus

syksy 2022

Vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla kiinteistösijoitusten kokonaismäärä oli 4,3 miljardia euroa. Tämä on kaikkien aikojen paras ensimmäinen puolivuosi. Voimakasta sijoitusaktiviteettia selittävät asuntoportfolio- ja yhteiskuntakiinteistökaupat. Ensimmäisellä vuosipuoliskolla nähtiin enemmän yli 100 miljoonan euron megadiilejä, kuin yhtenäkään kokonaisena vuotena aikaisemmin.  

Haastavassa taloustilanteessa ja korkojen noustessa Newsecin arvion mukaan kiinteistösijoitusmarkkinan aktiviteetti on hidastumassa. Lisäksi markkinassa tuottovaatimuksissa on nousupainetta läpi segmenttien. Kysyntää kuitenkin on ja kiinteistöt säilyvät houkuttelevana omaisuusluokkana. Vuoden toinen puolisko on jo alkanut hyvin.  

Kiinteistömarkkinakatsauksemme tarjoaa kokonaisnäkemyksen Suomen markkinoihin. Tällä kertaa erityisessä tarkastelussamme ovat uuden ajan toimistot sekä vastuullisuusriskeihin varautuminen. Raportissamme on myös mukana katsaus pohjoismaisiin ja eurooppalaisiin kiinteistömarkkinoihin.  

Download the report in English.

Tällä sivulla oleva tilauslomake vaatii näkyäkseen evästeiden hyväksymisen. Voit muokata suostumustasi evästeasetuksiin tällä sivulla.